1. Algemeen

WAT IS HEPPEE?

Heppee is de co-ouderschaps app die het leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijker en leuker maakt!

Heppee voor de ouders
Voor de ouders bieden wij een co-parenting app om ingewikkelde roosters met elkaar af te stemmen. Het is voor kinderen belangrijk om terug te blikken op mooie momenten en uit te kijken naar belangrijke gebeurtenissen. De Heppee Tijdlijn bundelt deze belevenissen en foto’s op een veilige en besloten plek.
Familieleden kunnen op uitnodiging van de ouders toegang krijgen tot de Tijdlijn en de Kalender. Meeleven en plannen wordt hierdoor nog makkelijker!

Lees hier meer over de functionaliteiten.

Heppee voor de kids
Speciaal voor je kind is er de Heppee Kind app. Deze app is gekoppeld aan de Heppee Ouder app en ontwikkeld voor de behoeftes en de beleving van het kind.
De app biedt een tijdlijn met foto’s en een leuke aftel animatie zodat je kind kan zien wanneer het weer naar de andere ouder gaat. Welterusten wensen of een knuffel geven is nog nooit zo makkelijk geweest! Ons doel is om kinderen weer overzicht te geven over hun leven en de band met hun ouders te versterken.

Lees hier meer over de functionaliteiten.

WAAROM HEPPEE?

– Jaarlijks komen er 70.000 kinderen in een scheidingssituatie terecht. Bij een scheiding krijgen communicatie, planning en het delen van emoties vaak een hele nieuwe dimensie. De kinderen zijn hier vaak de dupe van.

– Kinderen willen graag leuke en belangrijke momenten en gebeurtenissen delen met beide ouders en andere familieleden. Dit is vaak moeilijk als je niet meer in 1 huis woont. Door de onoverzichtelijke situatie zijn er veel vragen; WAAR slaap ik? WAAR ga ik naar toe? WANNEER ga ik naar papa of mama?

– Ook na een scheiding staat je kind centraal. Deel mooie en belangrijke momenten van je kind met elkaar en de familie.

– De dagelijkse organisatie in gescheiden gezinnen is vaak lastig. Heppee helpt ouders bij het afstemmen van complexe schema’s.

– Heppee biedt kinderen overzicht & ouders de mogelijkheid er voor je kind te zijn ook al is deze bij de andere ouder.

WIE ZITTER ER ACHTER HEPPEE?

De Heppee app wordt ontwikkeld door een team van ervaringsdeskundigen, die nauw samenwerken met (ortho)pedagogen, experts, intermediairs en andere (stief)ouders. Wij worden gedreven door de wens het leven van kinderen met gescheiden ouders leuker en makkelijker te maken. Dit doen we door de familie in zijn nieuwe vorm samen te brengen binnen de app.

WAT IS ONZE MISSIE

Plannen en communiceren is na een scheiding vaak lastig terwijl kinderen dan juist op zoek zijn naar zekerheden!

Met Heppee willen we hier iets aan doen!! Bij Heppee staan de kinderen en hun belangen centraal. De Heppee app geeft kinderen van gescheiden ouders op een speelse manier regie over hun eigen leven.

Dit doen we door de familie in zijn nieuwe vorm samen te brengen binnen de app. Wij geloven dat als ouders weer de leuke momenten met elkaar delen, dit een positief effect zal hebben op de onderlinge communicatie en het geluk van het kind!

WAAR VIND IK DE HEPPEE KIND APP?

Je kan de Heppee Kind app hier downloaden: Apple App store en Google Play Store.

WAT VOEGT DE APP TOE?

Wat de app doet is kinderen en hun gescheiden ouders een virtuele plek geven waar ze elkaar kunnen vinden. Ook is het een hulpmiddel om frustraties rondom praktische zaken te voorkomen en het leven van kinderen met gescheiden ouders makkelijker en leuker te maken.
Dit doen we door de familie in zijn nieuwe vorm samen te brengen binnen een app. Heppee opent met een gezamenlijke tijdlijn van foto’s en berichten. Beide ouders kunnen foto’s toevoegen en iedereen kan reacties geven op de foto’s. De kracht van de app zit erin dat ouders en kinderen ook andere betrokkenen zoals grootouders, ooms,tantes, stiefouders en andere betrokkenen kan toevoegen. Maar alleen met toestemming van beide ouders.

WAT MAAKT DE APP ANDERS DAN BIJV. WHATSAPP OF FACEBOOK?

Bestaande tools zoals WhatsApp, e-mail, excel en Facebook zijn in dit soort situaties niet toereikend, omdat er bijvoorbeeld geen koppeling is met de agenda’s, er geen consistentie is in informatie overdracht, foto’s niet altijd op 1 plek staan of moeilijk terug te vinden zijn, privacy gevoeligheid en kinderen hier vaak geen, of liever niet, toegang tot hebben. Daarnaast kunnen whatsappjes (en mails) vanuit de ex-partner negatief geladen zijn.

2. Ouder app

AANMELDEN


Meld je aan met je naam en e-mailadres en kies een naam voor de familie.


Denk er hierbij aan dat je kinderen en andere betrokkenen die aan deze familie worden toegevoegd deze naam ook gaan gebruiken.

INLOGGEN

Ben je uitgenodigd?
Login met de gegevens die je via de mail van Heppee hebt ontvangen. Je ontvangt van ons een:

 • Unieke familienaam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord (die je hierna kunt wijzigen)

Bestaande gebruikers:
Log hier in met:

 • Unieke familienaam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord

MEERDERE ACCOUNTS & FAMILIES


Er kunnen meerdere families binnen jouw account in de app worden aangemaakt waarin je verschillende rollen kan hebben. Zo ben je bijvoorbeeld in de ene familie een ouder en in een andere familie een stiefouder/ betrokkene.

 • Boven in het scherm staat je de familienaam staan waarmee je bent ingelogd.
 • Klik op het icoon ∨ om alle familie accounts te zien waar je onderdeel van bent.
 • Klik op ∧ om weer terug te gaan naar het volledige scherm.
 • Klik op je foto of op familieprofiel om je eigen gegevens in te zien en aan te passen. Hier kan je ook je wachtwoord en e-mailadres wijzigen.

PROFIEL AANMAKEN


Ouder
Voeg je profielfoto toe en voer je naam, verjaardag en je rol (vader/moeder) in.

Kinderen  
Voeg daarna direct je kinderen toe. Kies een profielfoto en voer je naam, verjaardag en het geslacht in. Je kind krijgt dan direct zijn eigen account in de Heppee Kind app.

Co-ouder  
Nodig de andere ouder uit. De andere ouder ontvangt een standaard bericht van Heppee via de mail. Dit bericht kan je aanpassen in de app.

Familie  
Nodig ook andere familieleden en betrokkenen uit om deel te nemen aan de app. Familieleden kunnen op uitnodiging van de ouders toegang krijgen tot de Tijdlijn en de Kalender. Het familielid of de betrokkene ontvang een standaard bericht van Heppee via de mail. Dit bericht kan je aanpassen in de app.

ROOSTER


Krijg overzicht wanneer je kind(eren) bij jou of de andere ouder slapen door het schema in te vullen. Dit schema wordt bij de Heppee Kind app vertaald naar een Teller. In de Aftelfunctie kan je kind zien hoeveel nachtjes hij/zij nog moet slapen voordat ze naar je papa of mama in het andere huis gaat.

Herhalend schema
Kies voor welk kind(eren) het schema geldt en klik op doorgaan. Kies eerst de einddatum van het schema, ofwel hoe lang het schema door moet lopen. Kies voor een periode van 1, 2, 3 of 4 weken. Klik op de dagen waarop je kind bij je slaapt en kies het tijdstip van ophalen of overdracht.

Uitzonderingen maken
Maak een eenmalige wijziging op het ingevulde standaard schema. Je kan een overnachting en/of een wisselmoment aanpassen.

Filter het schema
Klik op jouw schema voor [naam kind] om het schema op kind en/of ouder niveau te zien.

Deze acties en wijzigingen zijn ook terug te vinden in je notificatiescherm

NOTIFICATIES

In je notificatiescherm kan je alle acties zien die er zijn uitgevoerd. Denk aan wijzigingen in het schema, toegevoegde foto’s, comments en likes en de Heppee Moments die je kind naar je kan sturen.
Knuffel:
Je kind kan een Heppee Moment Knuffel naar je versturen. Je krijgt via een notificatie een hartje binnen met de tekst: [NAAM KIND] geeft je een knuffel. Stuur met een druk op de knop een knuffel terug. Je kind ziet dit terug in zijn of haar notificaties.

Welterusten:
Je kind kan een Heppee Moment Welterusten naar je versturen. Je krijgt via een notificatie een maantje binnen met de tekst: [NAAM KIND] wenst je welterusten. Stuur met een druk op de knop welterusten terug. Je kind ziet dit terug in zijn of haar notificaties.

Bel me nu- verzoek: Je kind kan een Heppee Moment Bel me even naar je versturen. Je krijgt via een notificatie met een telefoontje binnen met de tekst: [NAAM KIND] vraagt: zullen we even bellen? Je kan op een moment dat het je past ervoor kiezen je kind te bellen.

COMMENTS & LIKES TOEVOEGEN

Je kan de foto’s op de Tijdlijn liken door op het hartje te klikken plaatsen.
Schrijf een reactie of plaats een emoji door op het tekstwolkje te klikken.

Deze acties en reacties zijn ook terug te vinden in je notificatiescherm

FOTO TOEVOEGEN

Je kan hier foto’s uploaden van je filmrol of direct een foto maken door op het fototoestel icoon te klikken. Plaats je gekozen foto in het vierkant en kies eventueel voor bijsnijden of een filter.

INSTELLINGEN

Contact
Je kan hier direct een vraag stellen of je feedback geven en we zullen je zo spoedig mogelijk een reactie geven.

Familie login vergeten?
Ga naar het inlogscherm om je familie login op te vragen (eventueel eerst uitloggen bij Instellingen om opnieuw te kunnen inloggen). Klik op Familie login vergeten? Vul je e-mailadres in en wij sturen je direct een mail met je familie login toe.

Wachtwoord vergeten?
Ga naar het inlogscherm om een nieuw wachtwoord aan te vragen (eventueel eerst uitloggen bij Instellingen om opnieuw te kunnen inloggen). Log in met je familienaam en klik op Wachtwoord vergeten? Vul je e-mailadres in en wij sturen je direct een mail met de stappen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

HOEVEEL FAMILIES KAN IK AANMAKEN?

Er zit geen limiet op het aantal families die kunnen worden toegevoegd.

HOEVEEL PERSONEN KUNNEN ER AAN EEN FAMILIE WORDEN TOEGEVOEGD?

Er zit geen limiet op het aantal personen dat aan de familie kan worden toegevoegd.

KAN IK DE APP OOK GEBRUIKEN ZONDER DAT IK MIJN EX-PARTNER TOE VOEG?

Dit kan absoluut! Je kan met je kinderen en met andere familieleden of betrokkenen, foto’s delen via de tijdlijn. Ook kan je zelf de schema’s invoeren zodat jij en je de kinderen altijd weten waar ze slapen en hoeveel nachtjes dat nog duurt.

3. Kind app

INLOG & ACCOUNT?

Lees het verhaaltje over Heppee en klik samen met je papa of mama op inloggen om de Heppee kind app te kunnen gebruiken.

Inloggen
Eén van je ouders logt in met hun unieke familienaam, die ze ook gebruiken in de Heppee app. Hiervoor moet jij als kind al wel zijn toegevoegd in het account van de de familie.
Daarna vult een van je ouders jouw naam in en gebruiken ze hun eigen wachtwoord die ze ook gebruiken in de Heppee ouder app.

TIJDLIJN

  TELLER

In de teller kan je zien hoeveel nachtjes je moet slapen voordat je naar je papa of mama in het andere huis gaat.

  TIJDLIJN

Je kan hier foto’s liken door op het hartje te klikken en een emoji plaatsen. Ook kan je een reactie bij foto schrijven door op het tekstwolkje te klikken.

HEPPEE MOMENTS


Knuffel:
Klik op het hartje om een knuffel naar je vader en/of moeder te sturen. Deze krijgt dan dit hartje binnen met de tekst: [JOUW NAAM] geeft je een knuffel. Je vader of moeder kan je dan een knuffel terugsturen. Dit zie je terug in de notificaties.

TIJDLIJN

Teller
In de teller kan je zien hoeveel nachtjes je moet slapen voordat je naar je papa of mama in het andere huis gaat. TIJDLIJN: Je kan hier foto’s liken door op het hartje te klikken en een emoji plaatsen. Ook kan je een reactie bij foto schrijven door op het tekstwolkje te klikken.

FAMILIE LOGIN VERGETEN?

Je kan je familie login die je gebruikt in de Heppee Kind en Ouder app opvragen op het inlogscherm bij Familie login (eventueel eerst uitloggen bij Instellingen om opnieuw te kunnen inloggen) in de Heppee Ouder app. Hier kan je vader of moeder klikken op Familie login vergeten? en zijn of haar e-mailadres invullen. Wij sturen de familie login per mail naar ze toe.

WACHTWOORD VERGETEN?

Dit is het wachtwoord van je vader of moeder. Zij kunnen een nieuw wachtwoord aanvragen door naar het inlogscherm te gaan (eventueel eerst uitloggen bij Instellingen om opnieuw te kunnen inloggen) en in te loggen met hun familienaam. Hier kan je vader of moeder klikken op Wachtwoord vergeten? en zijn of haar e-mailadres invullen. Wij sturen dan direct een mail met de stappen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

4. Privacy & Techniek

HOE WAARBORGEN JULLIE DE PRIVACY VAN DE GEBRUIKERS & DE VEILIGHEID VAN DE GEGEVENS?

Alle data is afgeschermd voor derden. Wij gebruiken beveiligde verbindingen volgens de industriestandaard.

WAT DOEN JULLIE MET DE DATA DIE JULLIE ONTVANGEN VAN DE FAMILIES?

De data slaan we op in een database en deze informatie kan er alleen worden uitgehaald door de ouders van de familie die toegang hebben tot het account. De data blijft eigendom van de gebruiker en is afgeschermd voor derden.

BLIJF IK EIGENAAR VAN DE FOTO'S?

Alle gegevens worden beveiligd opgeslagen in een database en jij als ouder blijft eigenaar van de foto’s.