Op donderdag 1 oktober zijn Bart de Lege en Roxanne van Eijk namens Heppee aanwezig geweest bij het scheidingscafé dat tijdens deze 6e editie geheel in het teken stond van de 10 gouden regels voor succesvol co-ouderschap. De initiatiefnemer en gastvrouw van het scheidingcafé is mr. Sissel Pemmelaar, scheidingsmediator. Samen met Anneke Bijl van het OKT Amsterdam, ontvingen zij ouders en professionals.

Professionals aan het woord over echtscheiding

Tijdens het programma kwamen diverse professionals aan het woord die vanuit eigen expertisegebied de aspecten rondom echtscheiding vertelde. Zo kwam makelaar en taxateur John Breed aan het woord over het ver- en aankopen van woningen na de scheiding en gaf Monique Londema tips over afstemming van financiën. Belastingadviseur Mauris Pol nam ons mee in de aandachtspunten als het gaat om administratief en fiscaal advies.

Opvoeden en scheiding

Ook op pedagogisch gebied werden de tien gouden regels voor succesvol co- ouderschap belicht. Maggie Boreel deelde praktijkvoorbeelden vanuit haar kinder- en jeugdtherapie ervaring waarin ze duidelijk maakte wat kínderen nu eigenlijk het liefst willen, als ze in een scheidingssituatie zitten.

En Renee Spekken, opvoedadviseur en trainer, richtte zich meer op de ouders. Zo nam Renee ons mee in de effectieve methode Positief Opvoeden: een methode waarmee (gescheiden) ouders bruikbare handvatten krijgen om positief met elkaar te communiceren.

Parentshouse en Heppee

Tot slot vertelde Annette Oudejans en Wilma Ferwerde over de realisatie van het Parentshouse te IJburg en kwamen Bart de Lege en Roxanne van Eijk aan het woord over de Heppee app.

Wil je ook een keer een deelnemen aan een echtscheidingscafé? Houd dat de website scheidingscafeamsterdam.nl in de gaten voor de volgende editie.Wil je meer weten/ reageren? Mail naar Roxanne van Eijk of reageer via twitter @roxannevaneijk.
 

About Roxanne van Eijk

Pedagoog | Kindercoach | Onderzoeker | Trainer | Discussieleider | Partner @HEPPEEapp | Enthousiasteling | Stiefmoeder| Locatiemanager Partou Kinderdagopvang

Leave a Reply