Heppee-app-Jose van Daal-blog-dag-van-de-scheiding

Vrijdag 11 september aanstaande is het weer ‘de dag van de scheiding’. Elk jaar geeft het me toch een akelig gevoel en vraag ik me af hoe dat komt. Misschien omdat ik gewoon liever niet meer aan denk aan die tijd dat mijn ouders gingen scheiden of dat ik zelf ging scheiden. Het haalt weer de verdrietige dingen naar boven van jaren geleden.

 

Bedank je ex in een ritueel

Ik bedenk me dat het zou mooi zijn als ik op zo’n dag iets positiefs kan toevoegen waardoor ik volgend jaar met een beter gevoel deze dag tegemoet kan gaan. Misschien kan ik een ritueel uitvoeren, gewoon voor mezelf. Ik zou mijn ouders kunnen bedanken voor wie ze zijn en voor de goede dingen die zij hebben bijgedragen aan mijn leven. Of mijn exen bedanken voor de levenslessen die ze mij hebben geleerd en waardoor ik alleen maar meer bij mezelf ben gekomen. Hoe ik dit ga doen weet ik nog niet maar daar komt vast nog iets oppoppen.

Of toch een dagje met mijn vader en moeder op stap om te vieren dat ze al 34 jaar gescheiden zijn? Leuk idee maar het hoeft natuurlijk niet perse op deze dag. Het kan ook gewoon op een doordeweekse dag midden in het jaar of bij een speciale gelegenheid.

Het vergt natuurlijk moed van een ieder om dit te realiseren. Als kind ben je toch bang dat er een spanningsveld ontstaat tijdens het door jouw mooi bedachte uitje. Anders is het als je ouders het voor jou organiseren. Dat voelt veel echter en gemeend en kun je je ook echt even weer kind van je ouders voelen en je ontspannen laten verwennen.

On speaking terms

Dit voelde ik een paar weken geleden toen ik jarig was. Mijn ouders hebben jaren lang geen contact meer met elkaar gehad maar sinds ik in contact ben gekomen met familieopstellingen en daarin veel proceswerk heb gedaan is er in de dynamiek van ons gezin in positieve zin veel veranderd. De spanning is verdwenen en mijn ouders zijn sinds een jaar of vijf weer on speaking terms op bruiloften en verjaardagsfeestjes.

Loetje aan het IJ

Ik ben heel dankbaar dat ik dit nog kan mee maken, ook al is de vorm nu anders. Tijdens mijn verjaardag zaten mijn ouders gezellig naast elkaar bij Loetje aan het IJ. Genietend van een verjaardagslunch samen met mijn dochter, moeder, vader en de vrouw van mijn vader. We hadden een mooie ronde tafel met uitzicht over het IJ. Heerlijk met mijn lieverds in mijn geboortestad.

Voor mij een super cadeau. Een groter cadeau had ik niet kunnen wensen. Mijn moeder van 82 jaar die mijn vader van 80 jaar hielp met zijn servet en zijn broodje. En toen we Loetje verlieten hielp zij hem zorgzaam in zijn jas. De volgende dag zei mijn vader tegen zijn vrouw Anna. Ik ben je zat, ik ga weg ik ga naar mijn moeder toe. Anna zei: ‘Je moeder leeft niet meer hoor’. Mijn vader antwoordde, jawel ze leeft nog wel want zij hielp mij met mijn jas aandoen bij Jose haar verjaardag. Mijn ouders zijn nu allebei aan het dementeren en verdwijnen in een mist van niet weten maar gelukkig voelen ze op een bepaald level ook weer de oude verbondenheid van destijds terug.

Heppee-app-Jose van Daal-blog-dag-van-de-scheiding-gratis-consult

Maak jij het verschil?

Het effect van familie opstellingen heeft zoveel te weeg gebracht voor mij dat ik enkele jaren geleden ook de opleiding tot systeem therapeut heb gevolgd en afgerond. Nu
begeleid ik ouders en kinderen in hun proces omtrent scheiding en de verwerking hiervan.

Dus gescheiden ouders…… twijfel niet langer, je kunt op elk moment van het jaar of op de dag van de scheiding iets positiefs bijdragen, want voor je het weet zijn de jaren voorbij gevlogen met alle gevolgen van dien.

Maak gebruik van de diverse mediators, coaches, systeem therapeuten etc en loop op deze dag eens gratis binnen om je te oriënteren waar jij het verschil kunt maken.

 

#Dagvandescheiding

Waar ik het verschil kan maken: wees welkom in mijn sfeervolle praktijk voor een gratis gesprek / familieopstelling / tafelopstelling op vrijdag 11 september a.s. tussen 12.00 – 16.00 uur.

Je bent van harte welkom. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam een afspraak te maken. Voor meer info:

heppee-app-zoekt-android-ios-developer

Op goede voet scheiden kan online

| Heppee ontwikkelen | No Comments
Waarom? U maakt gebruik van Heppee en weet wat er allemaal bij komt kijken om uit elkaar te gaan en dat het hard werken is om daarna nog ‘heppee’ met...
Marieke-lips-kindbehartiger-impact-heppee-app

Blijf bij mij!

| Heppee ontwikkelen | No Comments
Over de impact van een scheiding op kinderen wordt vandaag de dag steeds meer geschreven en gesproken. Gelukkig! Want de belangen van kinderen mogen mijns inziens veel eerder geborgd worden...
De Ideale Scheiding_roxanne demonstreren Heppee app

Verslag Ideale Scheidingsevent

| Heppee ontwikkelen, Pursuit of Heppeeness | No Comments
Op vrijdag 5 februari hebben wij Heppee mogen presenteren aan 90 professionals tijdens het ideale scheidingsevent. Deze dag stond in het teken van delen en verbinden van tussen professionals die...

About Jose van Daal

Life Coach | #blogger |ContentWriter |Business Developer | Event Organiser | Organisatie & Familie opstellingen | I can make you visible! |Eigenaar Zichtbaar Ondernemen Mijn motto: als jij voor jezelf zichtbaar kunt maken wie je bent dan kun jij vanuit je hart je dromen en doelen verwezenlijken, zowel privé als zakelijk.

Leave a Reply