scheidingscafe-amsterdam-heppee-app

Op donderdag 1 oktober a.s. vindt voor de zesde keer Scheidingscafé Amsterdam plaats. De avond is bedoeld voor alle ouders die gescheiden zijn, het overwegen of er midden in zitten, zo bericht initiatiefneemster en scheidingsmediator mr. Sissel Pemmelaar.

6
Scheidingscafe

10 gouden regels voor succesvol co-ouderschap

10 gouden regels voor succesvol co-ouderschapHet thema van deze zesde editie is succesvol co-ouderschap. Sissel Pemmelaar vertelt: “Er is begin dit jaar een groot onderzoek bij de Universiteit Utrecht verschenen waaruit blijkt dat co-ouderschap het beste voor kinderen is. Deze kinderen zijn gelukkiger en hebben minder last van psychische problemen. Een belangrijk onderzoek dat aantoont hoe belangrijk het is om co-ouderschap goed op de kaart te zetten.
De zesde editie van het scheidingscafé Amsterdam is dan ook vrijwel geheel aan dit onderwerp gewijd. Tijdens deze editie presenteer ik samen met Maggie Boreel, kindertherapeut en Renee Spekken, trainer positief opvoeden voor gescheiden ouders, de “de tien gouden regels voor succesvol co-ouderschap”. Praktische handvaten die ouders direct kunnen toepassen om het co-ouderschap goed neer te kunnen zetten. Deze regels krijgen ouders aan het eind van de avond mee.”

Een avond vol antwoorden

Sissel Pemmelaar vertelt verder over Scheidingscafé Amsterdam: “Door alle emoties die bij een scheiding komen kijken wordt vaak niet de juiste hulp en informatie gevonden met vaak nare gevolgen voor alle betrokkenen. Het doel van het scheidingscafé is dat wij handvatten geven om ouders en kinderen goed door een scheiding heen te loodsen. Bovendien willen wij vooral de boodschap meegeven dat een scheiding niet in een vechtscheiding hoeft te ontaarden, maar ook op een positieve manier kan. Bezoekers weten aan het einde van de avond beter waar ze staan en welke stappen ze moeten nemen.”
Na het algemene gedeelte is er volop gelegenheid om alle deskundigen in een persoonlijk gesprek vragen te stellen over jou specifieke situatie. Op de avond zijn er verder deskundigen aanwezig van de Nederlandsche Planners Associatie, MCP Finance Fiscaal Advies en Hollands Best Makelaars.

Heppee als speciale gast

Als ambassadeur van Heppee heeft Sissel Pemmelaar daarnaast als speciale gast Heppee uitgenodigd om dé Co-ouderschapsapp op de avond te kunnen presenteren.

Het Scheidingscafé Amsterdam wordt op donderdag 1 oktober 2015 gehouden in het Ouder- en Kindteam IJburg aan de Pampuslaan nr. 26 en begint om 20:00 uur, deuren zijn geopend vanaf 19:45 uur.

De avond is bedoeld voor ouders die gaan scheiden, het overwegen of net gescheiden zijn. De entree is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Kijk voor het volledige programma op scheidingscafeamsterdam.nl

About Sissel Pemmelaar

Ex-advocaat en nu gelukkig mediator bij Pemmelaar Familie Mediation. Oprichter van Scheidingscafé Amsterdam en Scheidingscafé On Air. Spreker en columnist. Missie: zoveel mogelijk ouders helpen op een positieve manier uit elkaar te gaan. Zodat ouders er ondanks de scheiding samen kunnen zijn voor hun kinderen.

Leave a Reply