Waardevolle lessen uit innovation bootcamp “Mobiles for Good” voor social startup Heppee.

Maatschappelijke impact

Vodafone-foundation-Heppee-partnerWie wil de wereld nou niet een stukje mooier maken? Dit stond in de oproep van de Vodafone Mobiles for Good Challenge 2014. Deze uitdaging wilden wij als teamleden van Heppee zeker aangaan! Met de Heppee app willen wij het dagelijkse leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijker en leuker maken. Na een mini bootcamp werden we verkozen tot 1 van de 6 de winnaars. Ik vertel je graag wat we, naast het ontvangen startkapitaal, aan ontzettende waardevolle ondersteuning hebben gehad van het acceleratorprogramma. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we de Heppee app kunnen gaan lanceren.

Van idee naar prototype naar product

Hoe kom je nou van een idee naar een nieuw product of dienst en het opzetten van een onderneming? Na een intensief traject van bijna een half jaar vol inspirerende trainingen, hands-on workshops en begeleiding van mentoren, kan ik je daar een (kort) antwoord op geven vanuit mijn ervaringen en perspectief bij het ontwikkelen van de Heppee app.

Tijdens de Mobiles for Good Bootcamp werden de programma onderdelen afgestemd op de Lean Startup methode (Eric Ries) waarmee je sneller van een idee tot een werkend business model komt. Je gaat eerst op eerst op zoek naar je problem/solution fit, dan naar de product/market fit en daarna kijk je hoe je kan schalen. De volgende bouwstenen van The Lean Startup Methode hebben we doorlopen:

1. Business Model Prototyping20141010_BMC

We zijn gestart met op zoek te gaan naar de waarde die we willen creëren voor onszelf als startup en de klant. Hiervoor gebruik je de tool Business Model Canvas. De onderstaande bouwstenen helpen je te komen tot je Business Model.

 

2. Customer Development

Dit is de zoektocht naar je Business Model. Hierin hebben we geleerd zo goedkoop en zo snel mogelijk onze aannames te valideren. Je start met Customer Discovery; het gedetailleerd ontdekken van wie je klant en je klantsegment is. Los je voor hun echt een probleem op dat het waard is om op te lossen? En willen ze hier ook nog voor betalen? Om te komen tot gevalideerd leren, moet je naar buiten en in gesprek gaan met je doelgroep. Ofwel ‘Get out of the building’ (Steve Blank). Tijdens dit Customer Validatie proces test je of er een product-market fit is, of je business model de marktvraag bedient en of je sales en marketing hierbij aansluit.

customer development

3. Agile Development: Build – Measure – Learn

Dit is de implementatie van het Business Model. Volgens deze methode bouw je je product middels een iteratief proces en dit gaat ook samen met Customer Validation. Het testen van aannames doe je door zo snel mogelijk een minimum viable product (een minimaal werkbaar product) te lanceren en vervolgens van de gebruikers (potentiële klanten) te leren of je aannames kloppen en of je bouwt wat je klant wil, met minder verspilling van tijd en geld. Dit doe je door de zogeheten build – measure – learn feedback loop. Meet hoe klanten hier op reageren, leer hiervan en pas zonodig je product aan. Vervolgens herhaal je dit proces totdat je hebt gemaakt wat je klanten willen kopen!

build-measure-learn-heppee-validatie

4. Lean ondernemen = aannames valideren

Validerend leren is het waar het om draait bij de Lean Startup en tijdens de Bootcamp bij Vodafone Mobiles for Good. Wij hebben onze meest risicovolle assumpties getest door in een vroeg stadium ‘naar buiten te gaan’ en met onze doelgroep in gesprek te gaan. Middels interviews, enquêtes, workshops en gesprekken met meer dan 70 co-ouders, 150 kinderen en 30 experts zijn we gekomen tot de invulling van onze app. Ook kan men zich inschrijven voor het testen van de app en hier hebben zich al meer dan 850 co-ouders voor ingeschreven. Er blijkt een behoefte te zijn bij de doelgroep (klant en gebruiker) om het probleem waar ze tegenaan lopen op te lossen en hiermee is er draagvlak vanuit de markt.

Onderneming & Motivatie

Het Mobiles For Goods programma heeft ook de focus gelegd op persoonlijke aspecten en het team. Daarnaast was er ook aandacht voor hoe om te gaan met investeerders, de pers, je pitch en juridische vraagstukken. Dit maakt een onderneming completer.

Een andere belangrijke voorwaarde die behoort tot de lean startup-methode is de motivatie van de ondernemer(s). Voor ons als team geldt dat we een grote intrinsieke motivatie hebben om deze startup tot een succes te maken. Onze droom is om de wereld voor kinderen na een scheiding een stuk overzichtelijker en makkelijker te maken. Wij willen het beste voor de kinderen en hiervoor hebben ze overzicht, structuur en zekerheden nodig. Wij bieden dit aan kinderen en hun gescheiden ouders door een platform te creëren waar op een leuke manier kan worden gecommuniceerd, georganiseerd en waarbij op een leuke non verbale manier emotie is verwerkt. Customer Development en de Lean Startup-methode zijn hierbij een goede manier om scherpe afwegingen te maken en snel te leren wat en hoe te bouwen, om deze droom te kunnen realiseren.

We zien de toekomst zonnig tegemoet. Er wordt nu hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de app aan de hand van feedback van onze potentiële gebruikers zodat we deze zo snel mogelijk kunnen lanceren.

Ook dit jaar is Mobiles for Good deze zoektocht gestart en als jij ook een vernieuwend concept hebt voor een sociale mobiele toepassing en impact wilt creëren, raad ik je aan je direct aan te melden Inschrijven Mobiles for Good.

Wil je meer weten over hoe wij als startup de bootcamp hebben doorlopen en hoe we zijn omgegaan met ons customer development traject? Volg me dan op heppee.com/blogLinkedin of Twitter @SabrinaWiarda

About Sabrina Wiarda

Co-founder @HEPPEEapp | Punctueel | Organisatiedier | Customer Development | Onderzoeker | Communicator | Customer care | Validation | Moeder van 2 |

Leave a Reply