Op 15 september 1796 werd de eerste echtscheiding in Nederland uitgesproken. 220 jaar later strandt één op de drie huwelijken en om deze reden heeft de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) de Dag van de Scheiding in het leven geroepen, met dit jaar als thema “Uit elkaar, met respect voor elkaar”. Het doel van deze dag is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-) partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar kunnen gaan.

Tijdens de Dag van de Scheiding staat Heppee in het bijzonder stil bij ouders en kinderen in een echtscheidingssituatie, want het creëren van gelijkwaardig ouderschap na een echtscheiding is een grote uitdaging. Een van de thema’s tijdens het vFAS congres is “ouderschap na scheiding = maatwerk” en dat is precies waar Heppee in de afgelopen maanden mee bezig is geweest. Het ontwikkelen van de vernieuwde Heppee app: een tool die ouderschap na de scheiding makkelijker en leuker maakt, ook voor het kind!

“Heppee-app brengt gescheiden ouders en kinderen weer bij elkaar en geeft kinderen de regie over hun eigen leven terug!” | ASN Bank, De Wereld van Morgen

 

“Handig hulpje voor gescheiden ouders en hun kinderen!” | iCulture

 

“De ideale app voor co-ouderschap!” | De Volkskrant, app van de week

Verbroken-belofte-theorie

Uit een onderzoek van de Washington University blijkt dat stellen de vakantietijd zien als een periode om relaties te herstellen en opnieuw te beginnen. Vakantie móet leuk zijn en daardoor zijn vakanties beladen. Door de hoge verwachtingen blijven de gewenste effecten uit: stellen komen er achter dat het toch niet gaat werken. Dit wordt ook wel de verbroken-belofte-theorie genoemd. Hierdoor zie je een toename in het aantal aangevraagde scheidingen na de zomervakantie.

Het bereiken van overeenstemming met betrekking tot de scheiding, wil niet zeggen dat deze periode gemakkelijk verloopt. Het opnieuw ontdekken van je doelen en dromen en het maken van de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk is moeilijk, vooral als er kinderen in het spel zijn. Kinderen hebben juist in deze fase behoefte aan structuur en warmte, dit zorgt voor een gevoel van voorspelbaarheid, stabiliteit en veiligheid.

Winter- en zomervakanties zijn cultureel heilige tijden voor gezinnen, aldus professor sociologie Pekel (2016), het indienen van de echtscheiding tijdens deze periodes wordt beschouwd als ongepast. Dat, in combinatie met de verbroken-belofte-theorie, maakt dat er een piek is in het aantal aangevraagde scheidingen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington.

Welke mogelijkheden biedt de app voor jou en de kids?

Heppee maakt het leven van kinderen & hun gescheiden ouders makkelijker & leuker. Inmiddels hebben duizenden families de Heppee app ervaren. Aan de hand van feedback van onze gebruikers, maar ook door het testen van de app met kinderen en experts hebben we het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een verbeterde versie van de app. Om de communicatie tussen kind & ouder nog meer te stroomlijnen, hebben we naast de ouder app een speciale kind app ontwikkeld.
heppee-app-vernieuwd

HEPPEE MOMENTS

Mooie en belangrijke momenten van je kind delen met elkaar en de rest van de familie. Voor kinderen is het belangrijk dat ze kunnen terugblikken op mooie momenten en kunnen uitkijken naar belangrijke gebeurtenissen. De Tijdlijn bundelt deze belevenissen op een veilige en besloten plek.

“Nu ik weer de leuke momenten van de kinderen deel met mijn ex, merk ik dat de moeilijke dingen makkelijker bespreekbaar zijn! :-)”

 

KALENDER

Heppee heeft een interactieve Kalender ontwikkeld waarmee ouders het rooster van hun kinderen met elkaar kunnen afstemmen. Wisselmomenten, events en wijzigingen komen in een duidelijk en zorgvuldig vormgegeven overzicht bij elkaar. Makkelijk om met elkaar te delen en te managen!

“Trots op het Heppee team met wat jullie hebben neergezet. Ik raad iedere gescheiden ouder en kind aan gebruik te maken van de app!”

 

KINDEREN HUN EIGEN APP

Heppee biedt de mogelijkheid om er voor je kind te zijn, ook wanneer deze bij de andere ouder is. Met 1 druk op de knop kan je elkaar eenvoudig welterusten wensen, een knuffel geven of een foto sturen. Door een leuke interactieve teller is het voor het kind inzichtelijk wanneer hij of zij weer naar de andere ouder gaat.

Meld je aan

Vind je het leuk om als eerste de nieuwe app te gebruiken?
We gaan nu elk moment live.
Meld je nu aan voor de vernieuwde Heppee app.

About Roxanne van Eijk

Pedagoog | Kindercoach | Onderzoeker | Trainer | Discussieleider | Partner @HEPPEEapp | Enthousiasteling | Stiefmoeder| Locatiemanager Partou Kinderdagopvang